Natuurstenen tafelbladen

9 producten

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Tafelblad Graniet Nero Profondo Gezoet
  € 155,00
 2. Tafelblad Graniet Nero Profondo Gepolijst
  € 155,00
 3. Tafelblad Graniet Steel Grey Gezoet
  € 155,00
 4. Tafelblad Graniet Coffee Brown Leather finish
  € 135,00
 5. Tafelblad Graniet Tan Brown Gepolijst
  € 135,00
 6. Tafelblad Graniet Nero Assoluto Gezoet
  € 200,00
 7. Tafelblad Graniet Nero Assoluto Gepolijst
  € 200,00
 8. Tafelblad Basalt Gezoet
  € 275,00
 9. Tafelblad Basalt Gevlamd
  € 275,00

9 producten

per pagina
Aflopend sorteren

Over Natuursteen tafelbladen

RVSTuintafel.com heeft een groot assortiment tafelbladen op voorraad, waaronder natuursteen tafelbladen. Deze natuurstenen tafelbladen zijn op te delen in 2 soorten steen: Graniet en Basalt. Beide stenen tafelbladen zijn ideaal te combineren met onze tafelonderstellen van roestvrijstaal (RVS) en staal. 

Graniet is een zeer harde steensoort. Door de diverse kleur- en structuurvariaties heeft een granieten tafelblad een unieke uitstraling. Graniet is weinig poreus, vorstbestendig, kleur en kras vast waardoor een tafelblad van graniet geschikt is voor binnen en buiten. Tevens is graniet, in tegenstelling tot basalt, niet of nauwelijks gevoelig voor zuren. Onze granieten tafelbladen zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd en worden geleverd in pure massieve vorm. Het graniet kan ook worden gebruikt voor eetkamertafels, salontafels of sidetables.

Een basalt tafelblad is net zo hard als graniet echter niet volledig bestand tegen zuren. Basalt is een prachtige blauwgrijze tot zwarte natuursteensoort. Het wordt gevormd door de stolling van lava of magma aan het oppervlak. Een kenmerkende eigenschap van de basalt zijn de 'spots' die het bevat; deze zijn lichter of donkerder van kleur. Door snelle afkoeling van het gesteente kunnen geen grote kristallen worden gevormd, zoals bij bijvoorbeeld graniet veelal wel het geval is. Een basalt gevlamd tafelblad is een zeer hard, kras en kleurvast Daarnaast is het ook vorstbestendig waardoor het geschikt is om gedurende alle seizoenen buiten te staan.

Onderhoudsvriendelijk!

Een groot voordeel van natuurstenen tafelbladen is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Je hoeft deze bladen slechts 1x per jaar in te behandelen met een impregneermiddel, hierna is het tafelblad van natuursteen ook water en vet afstotend. Een zeer onderhoudsvriendelijke tafel dus!

Maatwerk!

RVSTuintafel.com heeft een grote voorraad aan natuurstenen tafelbladen. Deze bladen worden verwerkt en op maat gemaakt in onze eigen werkplaats, waardoor maatwerk dus geen enkel probleem vormt.

Neem contact op voor informatie over natuursteen op maat, een rond-, vierkant-, of rechthoekig natuursteen tafelblad op maat of kom de bladen bekijken in onze showroom.

Meer informatie?   Contactformulier