Informatie over Granieten Tafelbladen

Graniet is een stollingsgesteente, het is ontstaan door stolling van granietmagma. In tegenstelling tot Basalt is Graniet in diepte gestold, bij het afkoelen van het gesteente ontstaan kleine kristallen die uit kunnen groeien tot grotere kristallen. Graniet is dus een gesteente dat is opgebouwd uit kristallen van een aantal soorten mineralen. De steen is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren, dit is afhankelijk van de mineralen die aanwezig zijn in de natuursteen. Ieder tafelblad is dus uniek!
Het Granieten tafelblad geeft een luxe uitstraling en is ideaal te gebruiken als tafelblad op een RVS onderstel.   

Graniet tafelbladen, in alle gewenste uitvoeringen

In ons assortiment hebben we Granieten tafelbladen in verschillende uitvoeringen welke in verschillende vormen en/of afwerkingen verkrijgbaar zijn. Zo maken we onderscheid tussen de kleuren Coffe Brown, Tan Brown, Steel Grey en de afwerkingen; Leather finish en gepolijst.

Tafelblad Graniet, voor ieder een geschikte afwerking

De afwerking Leather finish heeft een licht ruw oppervlak met matte glans. Dit oppervlak wordt verkregen door het graniet eerst te zoeten waarna het wordt geborsteld. Door deze behandeling wordt het verschil in de harde en zachte delen van de steen zichtbaar in de vorm van een reliëfachtig oppervlak. De afwerking van het graniet is hierdoor robuuster dan de afwerkingen gepolijst of gezoet. Het granieten heeft een prachtige natuurlijke uitstraling waardoor het in iedere tuin een aanwinst is! De matte glans zorgt voor een minimale reflectie van de zon, waardoor je geen weerspiegelingen van de omgeving in uw tafelblad ziet en ook geen last zult hebben van de weerkaatsing van de zon.

Een granieten gepolijst tafelblad heeft een egaal oppervlak met een volle glans. Dit gladde, glanzende oppervlak wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. Polijsten zorgt er ook voor dat kleuren worden versterkt, waardoor ook adertjes en eventuele barstjes meer aan het oppervlak komen dan bij de leather finish afwerking.  De Granieten gepolijste tafelbladen zijn super strak! Ze zijn mooi homogeen gezoet en zeer netjes afgewerkt, ook de randen. Een tuintafel met een Granieten gepolijst tafelblad maakt uw tuin helemaal af. 

Ieder Granieten tafelblad is van 3 cm dik massief natuursteen, welke garant staat voor een zeer lange levensduur! De tafelbladen worden in onze eigen werkplaats verwerkt, waardoor we ook maatwerk tafelbladen kunnen leveren. Kom langs in onze showroom om de tafelbladen te bekijken of neem contact op voor de mogelijkheden.
 

Meer informatie?   Contactformulier