Informatie over Basalt Tafelbladen

Basalt is een vulkanisch gesteente, ontstaan door de stolling van lava. De steen is zwart of grijs van kleur en bestaat uit kleine kristallen. Hierdoor heeft een Basalt tafelblad een luxe uitstraling en is deze ideaal te gebruiken als tafelblad op een RVS onderstel. 

Basalt tafelbladen in alle gewenste uitvoeringen

In ons assortiment hebben we Basalt tafelbladen in drie verschillende uitvoeringen welke in verschillende vormen en/of afwerkingen verkrijgbaar zijn. Zo maken we onderscheid tussen Basalt gezoet, Basalt gevlamd en Basalt gepolijst. 

Tafelblad Basalt, voor ieder een geschikte afwerking

Een Basalt gezoet tafelblad heeft een glad oppervlak met een matte glans. Het tafelblad is erg geliefd bij de mensen omdat het uitermate geschikt is om buiten te plaatsen. De matte glans zorgt namelijk voor een minimale reflectie van de zon, waardoor je geen weerspiegelingen van de omgeving in uw tafelblad ziet en ook geen last zult hebben van de weerkaatsing van de zon. Het gladde, matte oppervlak van het Basalt gezoet tafelblad wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. 

Een Basalt gevlamd tafelblad heeft een licht ruw oppervlak met een minimale glans. Dit oppervlak wordt verkregen door het tafelblad te behandelen met een hete vlam, waardoor er steensplinters van het tafelblad af schieten. Hierna wordt het blad geborsteld totdat alle ruwe gedeeltes verdwenen zijn. Een tuintafel met een Basalt gevlamd tafelblad heeft een zeer natuurlijke uitstraling en staat prachtig op ieder terras en in iedere tuin! Bijkomstig voordeel is dat je door de grijze kleur vrijwel geen stof en vuil op de tafel ziet liggen.

Een Basalt gepolijst tafelblad heeft een egaal oppervlak en een volle glans. Dit gladde, glanzende oppervlak wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. De Basalt gepolijste tafelbladen zijn super strak! Ze zijn mooi homogeen gezoet en zeer netjes afgewerkt, ook de randen. Een tuintafel met een Basalt gepolijst tafelblad maakt uw tuin helemaal af. 

Ieder Basalt tafelblad is van 3 cm dik massief natuursteen, welke garant staat voor een zeer lange levensduur! De tafelbladen worden in onze eigen werkplaats verwerkt, waardoor we ook maatwerk tafelbladen kunnen leveren. Kom langs in onze showroom om de tafelbladen te bekijken of neem contact of voor de mogelijkheden.
 

Meer informatie?   Contactformulier