Onderhoud RVS

2 producten

per pagina
Aflopend sorteren
  1. RVS reiniger Zep Inox Cleaner
    € 22,00
  2. RVS Reiniger Zep 7-11 Radiant
    € 20,00

2 producten

per pagina
Aflopend sorteren

Beschermen van RVS

Het reinigen en onderhouden van uw RVS is van belang, het vergroot namelijk de levensduur van uw producten en uw RVS blijft er mooi en schoon uitzien. Daarnaast voorkomt u problemen door vervuiling en corrosie. Voor het preventief behandelen van het RVS oppervlak adviseren wij het gebruik van Zep inox cleaner. Zep inox cleaner verwijdert vuil, stof, vingerafdrukken en lichte atmosferische aanslag. Daarnaast zorgt het product ervoor dat het hechten van vuil aan het roestvrijstalen oppervlak wordt vertraagd. Bovendien krijgt het rvs-tafelframe een streepvrije en prachtige glans.

Reinigen van RVS

Naast het preventief reinigen kan uw rvs oppervlak of rvs-tafelonderstel gereinigd worden met een sopje. Hierdoor wordt vuilafzetting voorkomen en krijgen Chlorides geen kans en kunnen er geen metaalzouten worden gevormd. Gebruik echter géén agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen die chloor of zouten bevatten. Dit kan zorgen voor beschadigingen van het RVS oppervlak. Door deze beschadigingen kan er roest optreden.

Indien er bruine aanslag aanwezig is op het roestvrijstalen oppervlak, kan dit worden verwijderd met Zep inox cleaner. Indien de verontreiniging hardnekkiger is, adviseren wij het gebruik van Zep Radiant 7-11. ZEP 7-11 is een krachtig reinigingsmiddel voor RVS met licht polijstende werking. Het reinigt, poliert, beschermt en herstelt de oorspronkelijke glans en kleur in één handeling. Het verwijdert roest, aangekoekte voedselresten, kalk olie en vet uit tegels en metaal. Veeg met de richting van het RVS mee om krassen te voorkomen.

Onderhoudstips

In de winterperiode kunnen de tuinmeubelen worden opgeborgen in een schuur of garage. Wanneer dit niet mogelijk is, adviseren wij om de RVS tuinmeubelen onafgedekt buiten te laten staan. Als u de meubelen gaat afdekken is het mogelijk dat er vocht ontstaat, wat kan leiden tot roestpuntjes of ‘vliegroest’ op het oppervlak van het RVS. Voor meer informatie over 'Vliegroest' bekijk ons; blog
Ondiepe krasjes op het roestvrijstalen oppervlak kunnen worden weggeschuurd met Scotch Brite, een nylon schuursponsje. Door in de richting van het geslepen RVS licht te schuren wordt het oppervlak als het ware opnieuw geslepen en verdwijnen de meeste ondiepe krasjes. Wij adviseren dit echter alleen te doen als de kras(sen) u echt storen! Maak echter altijd eerst een proefstukje op een onopvallende plek om te zien wat het effect is.
Let goed op: schuur met de slijprichting mee en niet haaks ertegenin. Wanneer u dit wel doet, ontstaan er doffe plekken die zeer lastig of zelfs niet meer zijn te verwijderen. Gebruik nooit staalwol om krasjes op RVS weg te werken!

Meer informatie?   Contactformulier