Granieten tafelblad

Een tuintafel of eettafel met een granieten tafelblad op maat!

Een tafelblad van graniet; een keiharde zekerheid!

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente, het is ontstaan door stolling van granietmagma. In tegenstelling tot Basalt is Graniet in diepte gestold (ondergronds), bij het afkoelen van het gesteente ontstaan kleine kristallen die uit kunnen groeien tot grotere kristallen. Graniet is dus een gesteente dat is opgebouwd uit kristallen van een aantal soorten mineralen zoals kwarts en veldspaten. De steen is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren, dit is afhankelijk van de mineralen die aanwezig zijn in de natuursteen. Ieder tafelblad van het natuursteen graniet is dus uniek!

Ieder granieten tafelblad is van 3 cm dik massief natuursteen, welke garant staat voor een zeer lange levensduur! De tafelbladen worden in onze eigen werkplaats verwerkt, waardoor we ook maatwerk, ronde of vierkante natuurstenen tafelbladen kunnen leveren.

Eigenschappen van het natuursteen graniet.

De natuursteen graniet heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, zo is graniet een zeer harde steensoort en door de diversiteit aan kristallen kan graniet diverse kleuren en structuren hebben. Graniet is vorstbestendig, niet poreus en nauwelijks gevoelig voor zuren. Hierdoor is een tafelblad van graniet geschikt als tafel binnen en buitenshuis! Tevens is graniet hitte bestendig, kleurvast en kras en zuurbestendig. Dit wil zeggen dat een tafel met een granieten tafelblad het hele jaar buiten kan blijven staan! Om uw tafelblad jaar in- jaar uit er perfect uit te laten zien, adviseren wij om het natuurstenen tafelblad 1x per jaar te impregneren. Wanneer dit niet wordt gedaan, is het granieten blad gevoeliger voor olie- en vetvlekken. Verdere onderhoudstips kunt u vinden in het blog: “Onderhoud natuursteen tafelblad”.      

Afwerking van een tafelblad van graniet.

In ons assortiment hebben we granieten tafelbladen in verschillende uitvoeringen, welke in verschillende vormen en/of afwerkingen verkrijgbaar zijn. De afwerkingen in ons assortiment zijn: leather finish, gezoet en gepolijst.

De afwerking Leather finish heeft een licht ruw oppervlak met matte glans. Dit oppervlak wordt verkregen door het graniet eerst te zoeten waarna het wordt geborsteld. Door deze behandeling wordt het verschil in de harde en zachte delen van de steen zichtbaar in de vorm van een reliëfachtig oppervlak. De afwerking van het granieten tafelblad is hierdoor robuuster dan de afwerkingen gepolijst of gezoet. Het granieten blad heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en robuuste uitstraling aan de tuintafel, eetkamertafel of salontafel. De matte glans zorgt voor een minimale reflectie van de zon, waardoor je geen weerspiegelingen van de omgeving in uw tafelblad ziet en ook geen last zult hebben van de weerkaatsing van de zon.

Een granieten gezoet / verzoet tafelblad heeft een glad oppervlak met een matte glans. De matte glans zorgt voor een minimale reflectie van de zon, waardoor je geen weerspiegelingen van de omgeving in uw tafelblad ziet en ook geen last zult hebben van de weerkaatsing van de zon. Het gladde, matte oppervlak van het graniet gezoet tafelblad wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. Een RVS-onderstel met een gezoet natuurstenen blad geeft een strak, design uiterlijk aan uw tuintafel.

Een granieten gepolijst tafelblad heeft een egaal oppervlak met een volle glans. Dit gladde, glanzende oppervlak wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. Polijsten zorgt er ook voor dat kleuren worden versterkt, waardoor ook adertjes en eventuele barstjes meer aan het oppervlak komen dan bij de leather finish afwerking.  De Granieten gepolijste tafelbladen zijn super strak! Ze zijn mooi homogeen gezoet en zeer netjes afgewerkt. Een tuintafel met een Granieten gepolijst tafelblad geeft een strak, modern en design uiterlijk aan uw sidetable, eettafel of tuintafel.  

Uw natuurstenen tafelblad voor binnen en buiten, op maat!

Onze werkplaats is uitgerust met een speciaal machinepark voor de bewerking van natuursteen tafelbladen. Hierdoor kunnen we uw tafelblad geheel op maat maken. Een tafelblad van natuursteen, in combinatie met tafelonderstel van RVS of staal geeft een unieke, moderne, industriële of luxe uitstraling aan de tafel. Een ware eyecatcher, geheel naar uw smaak!

Voor onze tafelbladen, meer informatie en mogelijkheden, bekijk: natuurstenen tafelbladen of contactformulier