Natuurstenen tafelblad

Een tafel met een tafelblad van natuursteen / basalt.

Een tafelblad van natuursteen, een goede investering!

Wat is basalt?

Basalt is een vulkanisch gesteente, ontstaan door de stolling van lava of magma aan het oppervlak. De steen is zwart of grijs van kleur en bestaat uit kleine kristallen doordat het een snelle afkoeling heeft gehad. Door de kleine kristallen heeft de natuursteen Basalt een luxe uitstraling waardoor het perfect te gebruiken is als tafelblad op een tafel van RVS.
Ieder Basalt tafelblad is van 3 cm dik massief natuursteen, welke garant staat voor een zeer lange levensduur! De tafelbladen worden in onze eigen werkplaats verwerkt, waardoor we ook maatwerk tafelbladen kunnen leveren.

Eigenschappen van basalt.

De steen basalt heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, zo is deze natuursteen zeer hard; heeft een dichte structuur en is vorstbestendig. De diverse weersinvloeden in Nederland hebben nauwelijks invloed op deze natuursteen, hierdoor is een tafelblad van de natuursteen Basalt geschikt om het gehele jaar buiten te laten staan. Basalt is kleurvast door een hoge UV-bestendigheid, krasbestendig en weinig poreus.      
Een tafelblad van basalt is echter niet volledig zuurbestendig. Hiervoor hebben wij een aantal onderhoudstips in het blog: “Onderhoud natuursteen tafelblad”.      

Tevens is het basalt gesteente niet leverbaar in grote maten, de maximale groottes van een rechthoekige tafel, vierkante tafel en ronde tafel worden op onze website weergegeven.

Afwerkingen van een basalt tafelblad.

Een Basalt gezoet / verzoet tafelblad heeft een glad oppervlak met een matte glans. Het natuurstenen tafelblad is erg geliefd bij de mensen omdat het een prachtige kleursamenstelling heeft. De matte glans zorgt namelijk voor een minimale reflectie van de zon, waardoor je geen weerspiegelingen van de omgeving in uw tafelblad ziet en ook geen last zult hebben van de weerkaatsing van de zon. Het gladde, matte oppervlak van het Basalt gezoet tafelblad wordt verkregen door het tafelblad keer op keer te behandelen met schuurkoppen met een steeds fijnere korrel. Een RVS- tafelonderstel met een basalt gezoet tafelblad geeft een luxe uitstraling aan uw tuintafel.

Een Basalt gevlamd tafelblad heeft een licht ruw oppervlak met een minimale glans. Dit oppervlak wordt verkregen door het tafelblad te behandelen met een hete vlam, waardoor er steensplinters van het tafelblad af schieten. Hierna wordt het blad geborsteld totdat alle ruwe gedeeltes verdwenen zijn. Een tuintafel met een Basalt gevlamd tafelblad heeft een zeer natuurlijke uitstraling en staat prachtig in een klassieke én moderne omgeving! Bijkomstig voordeel is dat je door de grijze kleur vrijwel geen stof en vuil op het natuurstenen tafelblad ziet liggen. Basalt gevlamd is perfect te combineren met een stalen tafelonderstel.

Uw natuurstenen tafelblad voor binnen en buiten, op maat!

Onze werkplaats is uitgerust met een speciaal machinepark voor de bewerking van natuurstenen tafelbladen. Hierdoor kunnen we uw tafelblad geheel op maat maken. Een tafelblad van natuursteen, gecombineerd met een RVS- of Stalen tafelonderstel heeft een unieke, moderne, klassieke of luxe tuintafel als gevolg. Een eyecatcher voor in uw tuin!

Voor onze tafelbladen, meer informatie en mogelijkheden, bekijk: natuursteen tafelbladen of contactformulier