RVS tafelonderstel

Een tafelonderstel van Roestvaststaal; een ware eyecatcher.

Een tafelonderstel voor uw tuintafel, diningtafel, salontafel of sidetable van RVS, een strak en design meubel tot gevolg.

Wat is Roestvast/ RVS ?

Roestvast staal, in de volksmond ook Roestvrijstaal, RVS, Inox of edelstaal genoemd, is een legering van de elementen ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Elk van deze elementen geeft weer andere eigenschappen aan het Roestvast staal. Daarnaast worden de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium gebruikt. Chroom zorgt voor de corrosievastheid en koolstof is van invloed op de hardheid van het roestvast staal.
Inox is roestvast, doordat het aanwezige chroom bij contact met zuurstof een onzichtbaar beschermlaagje vormt; de oxide huid. Door dit laagje wordt het onderliggende metaal beschermt tegen roestvorming/ oxidatie.

RVS AISI 304 of 316 kwaliteit.

RVSTuintafel.com gebruikt vooral het RVS van AISI 304 kwaliteit. Dit bestaat uit 18 procent chroom, 8 procent nikkel en 1,2 procent koolstof. In bijna alle situatie is dit de beste prijs/kwaliteit verhouding. Echter kan het in een aantal gevallen verstandig zijn om te kiezen voor RVS AISI 316 kwaliteit; bijvoorbeeld binnen een straal van 10km van zee, in een zwaar vervuilde omgeving of bij spoorwegen en drukke snelwegen.  Dit RVS is namelijk meer corrosiebestendig en bevat 16 procent chroom,10 procent nikkel en 2 procent molybdeem. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie, chloor en hebben een betere weerstand tegen putcorrosie.

Een tafelonderstel voor uw eettafel, tuintafel of salontafel.

De tafelonderstellen van roestvrijstaal worden door RVSTuintafel.com zelf ontworpen en in eigen werkplaats geproduceerd. Wanneer u een bezoek brengt aan onze showroom, ziet u uiteraard ook onze werkplaats. In de showroom staan onze modellen tafels en onderstellen en tafelframes opgesteld. U kunt uit deze selectie een keuze maken, of een tafel voor u laten ontwerpen. We bieden u de mogelijkheid om de tafel geheel naar eigen wens samen te stellen.
Voor de RVS tafelpoten gebruiken wij kokers van 800 x 800 mm die worden voorzien van kunststof doppen. Hierdoor wordt zowel het tafelonderstel als uw vloer beschermd. Indien u een glad vloeroppervlak heeft, is het mogelijk om uw tafel of tafelonderstel uit te laten rusten met volledig geïntegreerde zwenkwielen, hierdoor kunnen de zwaardere natuurstenen tafels eenvoudig verplaatst worden. Onze robuuste zwenkwielen zijn niet zichtbaar onder de tafel. Wij adviseren echter wel om het RVS tafelonderstel zo veel mogelijk op eenzelfde plaats te laten staan. Bij het verplaatsten van het onderstel kan vervorming optreden waardoor het tafelblad niet meer goed wordt ondersteund.

Hoe verloopt de productie van een roestvaststalen tafelonderstel?

Onze tafelonderstellen worden dus in de eigen werkplaats geproduceerd. Allereerst hebben wij diverse maten kokers op voorraad, zodat we een snelle levertijd kunnen garanderen. Deze kokers worden zeer nauwkeurig gezaagd door middel van onze moderne zaagmachine. Hierna worden handmatig bramen verwijderd die aan de kokers zitten na het zagen. De kokers worden op de gekalibreerde lastafel gepositioneerd waarna ze eerst worden vastgehecht en daarna volledig worden afgelast. Dit zorgt voor een maximale stevigheid en duurzaamheid van de tafel. Na het lassen van het tafelonderstel worden de lasnaden gereinigd; er ontstaat immers altijd verkleuring door het lassen. Door het reinigen van de lasnaden krijgt het tafelframe een strak en mooi uiterlijk. In de laatste fase van het productieproces wordt het frame volledig uitgelijnd en gecontroleerd. Tevens wordt het behandeld met Inox-clean zodat het tafelframe een mooie glans krijgt en het wordt beschermd tegen het aanhechten van vuil.