Onderhoud basalt

6 producten

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Lithofin Easy-Clean
  € 12,50
 2. Lithofin Vlekstop 250ml
  € 14,75
 3. Lithofin Vlekstop Plus 250 ml
  € 17,00
 4. Lithofin Vuiloplosser
  € 12,75
 5. Lithofin Lösefix
  € 16,07
 6. Lithofin Oil-Ex
  € 21,00

6 producten

per pagina
Aflopend sorteren

Onderhoud basalt tafelblad”.

Mooi hoor, zo’n basalt tafelblad. Maar hoe kan ik ze het beste onderhouden?

Vóór gebruik; eerst beschermen

Om een tafelblad van basalt jarenlang in een mooie staat te behouden adviseren wij om het tafelblad te beschermen alvorens het in gebruik nemen van de tafel.
Het aanbrengen van een beschermlaag op het natuurstenen tafelblad, zorgt ervoor dat oliën, vetten en water moeilijk de steen binnen dringen. Deze behandeling wordt impregneren genoemd. Wanneer u het tafelblad impregneert, wordt ook het onderhoud van de natuursteen vereenvoudigd. Wij adviseren om het natuurstenen tafelblad bij levering te impregneren, hierna is 1x per jaar voldoende om het tafelblad te beschermen.

Het door ons geadviseerde impregneermiddel is gebruiksklaar. Tevens kan er worden gekozen uit een kleurloze of kleur verdiepend impregneermiddel om het natuursteen nog meer tot z’n recht te laten komen. Het kleurloze impregneermiddel lithofin vlekstop plus 250ml is geschikt voor zowel gezoete, gepolijste, leathered als gevlamde tafelbladen en voor zowel binnen als buiten. Het impregneermiddel  lithofin vlekstop w 250ml haalt de kleur van de steen meer op, hierdoor wordt het basalt een tint donkerder.
Na het gebruik van het impregneermiddel, is uw tafelblad klaar voor gebruik en zal het geen vloeistoffen meer opnemen.

Een tafelblad van basalt bevat kalk, waardoor het niet volledig bestand is tegen agressieve schoonmaakmiddelen en zuren. Het is niet mogelijk om het tafelblad hiervoor te beschermen. Zuur op een tafelblad van basalt bijt uit waardoor een lichtere en doffere vlek ontstaat. Olie- en vetvlekken veroorzaken veelal een donkere vlek.

Dagelijkse reiniging

Voor de dagelijkse reiniging van uw basalt tafelblad, adviseren wij het gebruik van Lithofin easy clean. Dit product reinigt het tafeloppervlak snel en moeiteloos en onderhoudt het oppervlak na het gebruik. Lithofin easy clean verwijdert vettig oppervlaktevuil, verhindert vlekvorming en versterkt de werking van het impregneermiddel.

Hardnekkige vlekken?

Een olie- of vetvlek op uw tafelblad? Neem de vlek zo snel mogelijk af om met Lithofin Oil-ex. Hierdoor krijgt de vlek geen kans om de steen binnen te dringen. Wanneer het natuurstenen tafelblad buiten staat, verdwijnt de vlek vaak ook weer vanzelf door de weersinvloeden.
Een vlek door zuur of agressief schoonmaakmiddel? Deze kun je helaas niet herstellen.

Voorzorgsmaatregelen, wat moet ik niét doen?

Om het tafelblad optimaal te beschermen, raden wij aan om de volgende punten in acht te nemen:

-       Gebruik geen schuurspons en/of schuurmiddelen. Deze beschadigen het impregneermiddel, waardoor krassen vlekken en doffe plekken kunnen ontstaan.

-       Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, anti-kalk reinigingsmiddelen en zuren; bijvoorbeeld zure frisdranken, wijnen en citrusvruchten. Deze kunnen het tafelblad onherstelbaar beschadigen.

-       Gebruik geen alcohol, ammonia of glassex op het tafelblad.

-       Ga niet staan/ zitten op het tafelblad en vermeid contact met scherpe voorwerpen.

-       Een RVS-tafelonderstel met geïntegreerde wieltjes? Zorg ervoor dat het tafelblad door alle tafelpoten wordt ondersteund zodat er geen breuk kan optreden.

Vagen over het reinigen van uw natuurstenen of basalt tafelblad; neem gerust contact op. Voor verdere onderhoudsproducten klik hier: onderhoud